Två döda efter skottlossning i Varberga i Örebro – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har skjutits ihjäl i Varberga i Örebro. Enligt uppgifter till SVT kan det röra sig om ett hämndmotiv. Ett av offren satt nyligen själv häktad misstänkt för ett annat mord i Örebro förra året.

– Vi arbetar för fullt med att kartlägga de här personerna, säger Gabriel Henning, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Vid 20.30-tiden fick polisen in flera samtal om att folk har uppfattat ljud som har låtit som skott i Varberga i Örebro. Två skadade män hittades på platsen och under natten bekräftade polisen att de är avlidna.

De två männen är båda i 20-årsåldern och hemmahörande i Örebro. Anhöriga är underrättade.

Dödsskjutningarna i Varberga

Flera förskolor stängda

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Området var under hela natten och måndagsmorgonen avspärrat.

– Vi kommer att fortsätta med tekniska undersökningen på brottsplatsen under dagen. Vi uppmanar personer som kan sitta på information att höra av sig till oss, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Örebro kommun meddelar under måndagsmorgonen att de tre förskolorna Hasselmusen, Emil och Fantasia, som ligger i nära anslutning till brottsplatsen, kommer att hålla stängt under dagen. Detta då polisen spärrat av området kring förskolorna.

Vid 9-tiden på måndagsmorgonen släppte avspärrningarna. Polis och räddningstjänst har nu lämnat platsen.

Polisen tittar på hämndmotiv

Enligt uppgifter till SVT är ett eventuellt hämndmotiv en hypotes som polisen tittar på.

Ett av offren är tidigare känd av polisen, enligt uppgifter till SVT. Han har tidigare suttit häktad misstänkt för ett mord på en man i Örebro i februari förra året, men släpptes i februari i år.

– Vi kan kommentera bakgrunden på de inblandade eller vad de har för kopplingar, men vi arbetar för fullt med att kartlägga de här personerna, säger polisen presstalesperson Gabriel Henning.

Det är den andra dödskjutningen i Örebro på kort tid. Den 21 maj hittades en person död i en bil efter en skjutning i samma stadsdel. Polisen tittar på eventuella samband.

Ingen har ännu gripits misstänkt för inblandning i något av fallen.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig med ditt tips till orebro@svt.se.

Vet du mer om händelsen eller har bilder? Hör av dig med ditt tips till orebro@svt.se. Foto: SVT

Skjutningar i Örebro

Under 2022 har sju stycken skjutningar inträffat i Örebro:

  • Fyra skjutningar utan döda
  • En skjutning med en skadad
  • Två skjutningar med tre döda

Sedan 2018 och fram till maj 2022 har 30 skjutningar skett i kommunen, med nio dödsoffer och nio skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningarna i Varberga

Mer i ämnet