Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniella Khouri har bott i Varberga i 22 år men nu funderar hon på att flytta med sin familj. Foto: SVT

Mamman efter skjutningen i Varberga: ”Ska vi verkligen lämna våra barn här?”

Uppdaterad
Publicerad

Oron i stadsdelen Varberga är påtaglig efter att två yngre män sköts ihjäl under söndagskvällen. Samtidigt pågår förberedelser för att möta barn och unga efter händelserna – och skapa lugn i området igen.

Platsen där de båda männen i 20-årsåldern sköts ihjäl är en skolgård inramad av tre olika förskolor. Här går 200 barn och på marken finns fortfarande blodfläckar kvar där barnen brukar leka. 

”Ska vi bo kvar?”

Samtliga förskolor håller stängt men många föräldrar har inte nåtts av informationen. SVT:s team pratar med fler som får vända i dörren.

– Det är både läskigt och tragiskt, säger Daniella Khouri. Jag pratade med min man igår om vi verkligen ska lämna våra barn här? Och om vi ens ska bo kvar här?

Hålla sig till fakta

Det har gått en dryg vecka sedan en man i 30-årsåldern hittades död på en parkering på en annan plats i Varberga. Även då hade en skottlossning ägt rum, men polisen har inte kunnat bekräfta att den avlidne mannen skjutits.

Om de båda skjutningarna har med varandra att göra är för tidigt att säga menar polisen. På sociala medier och i andra sammanhang finns det dock gott om spekulationer.

Magnus Fredriksson, fritidsgårdschef i Varberga.

Något som fritidsgårdschefen Magnus Fredriksson måste försöka hantera när han och personalen förbereder sig för att ta emot barn och ungdomar i området.

– Det vi kan göra är att lyssna på ungdomarna, säger han. Vi är också väldigt noga med att försöka stoppa alla slags spekulationer och prata om att hålla sig till fakta. Det är viktigt av flera skäl men framförallt av respekt för de drabbade familjerna.

Örebro kommun meddelade på måndagen att förskolorna i Varberga kommer att hålla öppet som vanligt under tisdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningarna i Varberga

Mer i ämnet
Mer Örebro
Mer Nyheter