Ola Karlsson (M), oppositionsråd i örebrolandstinget Foto: SVT

(M) välkomnar ”kappvändning” i frågan om Karlskoga BB

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha duckat för frågan har nu den politiska majoriteten ”vänt kappan efter vinden” i frågan om Karlskoga BB. Det menar oppositionsrådet Ola Karlsson (M) som tycker att vändningen kommer för sent.

I ett pressmeddelande kommenterar nu moderaternas oppositionsråd Ola Karlsson beskedet om att den politiska majoriteten i Region Örebro län vill utreda möjligheten att hålla Karlskoga BB öppet över sommaren.

Enligt pressmeddelandet hade alliansen redan 2018 en strategi för att hålla Karlskoga BB öppet men då sa majoriteten nej.

BB i Karlskoga

– Dagens kappvändning från majoriteten välkomnas av oss i alliansen, vi tycker dock det är beklämmande att kappvändningen kommer så sent och att majoriteten inte lyssnat på våra förslag för Karlskoga BB säger Ola Karlsson (M).

Nu välkomnar han beskedet om en utredning även om han är kritisk till hur Socialdemokraterna ”duckat” i frågan.

– Vi har i alliansen tagit ställning för förlossningsvården och vi kommer att fortsätta att prioritera utvecklingen av länets sjukvård och vi ger aldrig upp avslutar Ola Karlsson (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet