Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Man åtalas för sprängningen på Holmen

Man åtalas för sprängningen på Holmen

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 26 juni 2019 som en strippklubbslokal i industriområdet Holmen i Örebro sprängdes. Nu åtalas en person misstänkt för sprängningen.

Enligt åklagare Anna Maria Larsson ska en bil med sprängämnen ha placerats utanför lokalen den aktuella natten, och sedan detonerats. Mannen som nu åtalas för allmänfarlig ödeläggelse nekar till brott, men Anna Maria Larsson anser att han kan knytas till brottet.

– Dels finns vittnesbevisning som gäller kopplingen mellan honom och bilen som använts. Dels finns det teknisk bevisning som gäller kopplingen mellan honom och sprängämnen, säger hon.

– Bevisläget är gott som jag bedömer det, annars hade det inte väckts något åtal.

Ska inte varit ensam

Vilka sprängämnen det rör sig om vill hon inte gå in på. Däremot menar hon att mannen inte ska ha begått brottet ensam.

– Misstanken, så som den är formulerad mot honom, är att han begått gärningen tillsammans och i samförstånd med andra eller annan. Det är utifrån vad vi känner till om det som mannen iakttagits i för sammanhang, så det har med bevisningen att göra.

Hur kommer det sig att han åtalas nu?

– Han är häktad misstänkt för det här brottet och utredningen gällande hans inblandning är klar och då ska han åtalas. Han ska inte behöva vänta på att andra kan åtalas.

– I nuläget vet vi inte vilka de här misstänkta är.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion i Örebro

Mer i ämnet