Ministern kommenterar dagens besked om Campus Grythyttan. Foto: Jan-Peter Lahall, Örebro universitet, TT

Matilda Ernkrans (S) om restauranghögskolans framtid

Publicerad

När Örebro universitet för drygt ett år sedan gick ut med att man utredde en eventuell flytt av Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan var det många som reagerade. En av dem var Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning. Dagens besked ser hon nu som positivt.

Ledningen för Örebro universitet beslutade idag att två av utbildningarna vid Grythyttan blir kvar, kulinarisk kock och sommelier, och två flyttas till Örebro. Forskningen koncentreras till kärnområdet måltidskunskap.

Matilda Ernkrans (S) kommenterar beskedet via sin pressekreterare i ett mejl:

”Universitetet har ansvar för att följa regleringsbrevet om att restaurangutbildning ska bedrivas i Grythyttan. Det har även ansvar för att utbildning och forskning håller hög kvalitet. Nu har besked lämnats och det verkar som att man har hittat en bra process tillsammans med berörda parter om hur man ska ta utvecklingen vidare. Jag är väl medveten om hur viktig Campus Grythyttan är för regionen.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Campus Grythyttan

Mer i ämnet