Samling inför nattvandring i Vivalla Foto: Najim Al-Ganas

Nattvandrare fortsätter att patrullera

Uppdaterad
Publicerad

Flera frivilliga ställer nu upp och nattvandrar i Örebros bostadsområden för att förhindra att förra helgens oroligheter upprepas.

I Vivalla samlas nattvandrarna 21:00 vid busshållsplatsen i centrum. Najim Al Ganas är en av initativtagarna och var också ute förra helgen och nattvandrade.

– Vi är nog ungefär samma gäng som ställer upp den här gången men det är fritt för alla som vill hjälpa till, säger han. Förra helgen fick vi många positiva reaktioner och den här gången vill vi vara ute i förebyggande syfte.

Oroligheter i Örebro

Själv tror han att det kommer att bli en lugn helg i Vivalla med omnejd.

Victor Silwerfeldt var med och gick förra helgen och hjälper till att sprida information om kvällens insats.

– Det är bra att försöka att hålla i och inte bara göra insatser när det är kris, säger han. Det är ett sätt att stå upp för sitt område och hur man vill att det ska vara där

Tidningen Hem & Hyra rapporterar att Hyresgästföreningen i Brickebacken har tagit initativ till nattvandringar. Där utgår man ifrån föreningens kvarterslokal på Tallrisvägen 30.

Polisen är mycket positiv till nattvandrarna.

– Vi kan ju inte vara på alla platser samtidigt så det är jättebra att det finns boende ute och kan rapportera om det börjar att bli oroligt, säger vakthavande Thomas Jinghagen.

Det var Under förra helgen sattes flera bilar i brand i Vivalla, Oxhagen och Brickebacken. Glasrutor och byggnader utsattes för skadegörelse. Fyra personer greps för skadegörelse och försök till skadegörelse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Örebro

Mer i ämnet