Nu inleds rättegången om mordförsöken i Markbacken

Uppdaterad
Publicerad

I september skottskadades två bröder svårt i bostadsområdet Markbacken i Örebro. Under fredagen inleddes rättegången mot den 17-åring, som tidigare erkänt att han skjutit med skarpladdat vapen

Det var den 19 september som skotten avlossades i Markbacken.

En av bröderna sköts utomhus och denna andra inomhus i en lägenhet några minuter senare. Båda bröderna ådrog sig livshotande skador.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Under fredagen inleds rättegången där en 17-åring är misstänkt för två mordförsök. Då han enbart var 16 år när brottet begicks blev han omhändertagen av socialtjänsten efter att ha gripits i Stockholm en vecka efter mordförsöken.

SVT Nyheter Örebros reporter Emilie Pless meddelar att det är lugnt utanför tingsrätten under fredagsmorgonen.

17-åringen har tidigare erkänt att han skjutit skott men enbart för att skada och inte döda. Ett erkännande som han senare tagit tillbaka.

– Jag har i nuläget ingen mer kommentar, säger 17-åringens advokat George Yanko. Efter fredagens förhandlingar kan jag bara säga att det har gått bra idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Mer i ämnet