Inger Nordin Olsson är regional vaccinationssamordnare i länet. Foto: Johan Nilsson/TT, Johannes Weckström/SVT

Nu sänker regionen åldersgränsen för vaccinationsbokning

Uppdaterad
Publicerad

Regionen går ut med ett nytt besked: åldern för bokning av vaccinationstider sänks. Alla som är 65 plus kan nu boka tid för vaccination.

Tidigare har gränsen legat på 70 år, men nu sänker regionen åldergränsen ytterligare så att fler kan boka tid. Det var P4 Örebro först med att rapportera.

– Vi ser nu att i åldern 70 till 74 har vi en väldigt bra täckningsgrad. Samtidigt fick vi signaler om att bokningstrycket börjar minska. Därför går vi nu ut med att åldersgruppen 65 plus kan boka tid, säger Inger Nordin Olsson, vaccinationssamordnare i Region Örebro län.

I den nya åldersgruppen 65 plus ingår drygt 16 000 personer, enligt regionens siffror. Cirka 2000 av dem har redan fått vaccin.

Senast regionen valde att sänka åldergränsen för bokning var den sista mars. Då blev det ett enormt tryck på vaccinationstiderna. Inger Nordin Olsson uppger att finns tider att boka.

– Det finns flera hundra tider både onsdag och torsdag. Vi släpper tider kontinuerligt, säger hon.

80-plus: 89 procent

75-79-år: 82 procent

70-74-år: 74 procent

Källa: Inger Nordin Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet