Örebro kommun menar att företaget gjort sig skyldigt till avtalsbrott. Foto: SVT / TT

Örebro kommun har hävt avtal med hemtjänstföretag

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun har hävt två avtal med ett hemtjänstföretag. Orsaken är enligt kommunen att företaget gjort sig skyldiga till avtalsbrott.

Den 2 januari hävde kommunen de två avtal som de haft med företaget Örebro omsorg. Ett företag som tillhandahåller service- och omvårdnadstjänster för drygt 100 personer. Det rapporterade P4 Örebro på tisdagen.

– Vi har hävt avtalet på grund av att man gjort sig skyldig till väsentliga avtalsbrott gällande anhöriganställningar och otillbörlig marknadsföring, säger Sofia Persson, tillförordnad programdirektör för programnämnd social välfärd, till SVT Nyheter Örebro.

Hemtjänsttvisten i Örebro

”Vi förstår ingenting”

Men Örebro omsorg känner inte igen sig i att de skulle ha begått avtalsbrott.

– Dels har vi inte fått någon förvarning om att vi är under misstanke av de här avtalsbrotten. Helt plötsligt får vi ett brev under trettonhelgen att vi blivit hävda på grund av två olika anledningar som vi dementerar. Vi känner inte igen oss, vi förstår ingenting, säger Gustav Tornberg, enhetschef på företaget, till SVT Nyheter Örebro.

Har hävt avtal med annat företag

Den 15 december hävde Örebro kommun ytterligare ett avtal med ett annat företag på grund av avtalsbrott. Enligt kommunen har företaget, som utför servicetjänster, registrerat utförd tid felaktigt. Det företaget har de även polisanmält.

Vad händer med de kunder som förlorar sina tjänster?

– De får ut information om att de kan vända sig till servicecenter för att göra omval och välja ny utförare, säger Sofia Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hemtjänsttvisten i Örebro

Mer i ämnet