Johan Cedermark blir efter kommunens och SVT:s granskning av med alla sina kommunala uppdrag. Foto: SVT

Konsulten bakom Trainstation förlorar alla kommunala uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Johan Cedermark, den konsult Örebro kommun anlitat för att skapa och driva den kommunala mötesplatsen Trainstation, blir av med alla sina kommunala uppdrag.

Enligt kommundirektör Peter Larsson är det efter kommunens och SVT:s granskning inte längre hållbart att anlita konsulten, som varit inblandad i flera olika projekt.

Häromdagen träffades Peter Larsson och säkerhetschef Mats Brantsberg.

– Jag ville skapa mig en helhetsbild av hur mycket vi har använt oss av konsulten, och nu har vi bestämt att vi efter årsskiftet inte längre kommer att använda oss av hans tjänster, säger Peter Larsson.

Har haft flera uppdrag

Konsulten har utöver arbetet med Trainstation haft flera uppdrag kopplade till Mötesplats Väst, en kommunal satsning som kom till för att på olika sätt stärka utvecklingen i Vivalla.

– Det viktiga är att de många goda projekt kommunen driver där ska fortsätta. Det handlar bland annat om digital studiehjälp och utvecklandet av en digital plattform för Mötesplats väst, säger Peter Larsson.

– Vi har ett ramavtal med konsulten, där vi nu tittar på hur vi kan fortsätta driva varje del för sig. Vi går igenom de pågående projekten med ambitionen att kunna hantera dem själva inom den kommunala organisationen, säger Mats Brantsberg.

Därför granskar SVT Nyheter Örebro Trainstation

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Philip Naskret och Leonora Toplica är reportrarna som gjort granskningen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Trainstation

Mer i ämnet