Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur mycket extra kan man tjäna egentligen? I klippet ovan berättar Sahra Strandberg om vilka bonusar kommunen lockat med i rekryteringen av sommarvikarier. Foto: Frida Lindhe/SVT

Örebros lösning på omsorgsbemanningen i sommar – lockar med bonusar

Publicerad

Bonusar om man jobbar åtta veckor i rad, kommer in som pensionär eller jobbar på landsbygden. Det är en del i framgången när det gäller Örebro kommuns bemanning inom vård och omsorg och funktionsstöd i sommar.

För att kommunen ska klara sommaren inom inom vård och omsorg och funktionsstöd behövs 1 300 vikarier. 31 maj var det deadline för rekryteringarna – men än fattas 40 vikarier.

– Ansökningen är öppen hela sommaren, den stänger inte nu, så vi fortsätter rekrytera efter de behov som finns, säger Sahra Strandberg, verksamhetschef för kompetensförsörjning.

Men trots att det fortfarande fattas vikarier ser Sahra Strandberg positivt på sommarbemanningen.

– Jag skulle säga att det ser bättre ut än på många år, säger hon.

Särskilt erbjudande för pensionärer

Att kommunen har lockat med olika slags bonusar är en del i framgången, tror Sahra Strandberg.

Bland annat har det funnits ett särskilt erbjudande för medarbetare som gått i pension – där de som kommer tillbaka som vikarier i sommar får 20 procent mer i ersättning jämfört med tjänstgöringsgraden.

Hör mer om bonusarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.