Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Helena Sköld Lövgren, upphandlingschef, är trygg med beslutet. Foto: SVT

Örebros nya p-automater drar ut på tiden

Uppdaterad
Publicerad

Bytet av Örebros trasiga parkeringsautomater ser ut att bli en riktig långbänk. Först gjorde den långa ärendekön på upphandlingsenheten att ärendet tog tid. Men nu – när upphandlingen väl är klar – så överklagas beslutet.

Det är en leverantör som inte deltog i upphandlingen som nu överklagar beslutet. Leverantören menar att Örebro kommun gjort fel som vill upphandla både p-automater och betallösningar i ett enda paket.

På upphandlingsenheten inne på Rådhuset känner man sig dock trygg med beslutet. Ett par leverantörer har lagt anbud vilket visar att det funnits konkurrens och att kommunens krav gått att möta, menar Helena Sköld Lövgren, upphandlingschef på Örebro kommun.

Kan dröja upp till ett år

Överklagandet innebär däremot att det kan dröja mellan några månader till ett helt år innan stadens gator har nya p-automater på plats.

– Det beror helt på flödet och handläggningstiderna på Förvaltningsrätten i Karlstad.

Finns det en risk att p-automaterna blir en ny långbänk – precis som upphandlingen av vattenreservoaren Lyra?

– Den risken finns alltid eftersom handläggningstiden hos förvaltningsrätten är högst osäker, säger Helena Sköld Lövgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Parkeringsproblem Örebro

Mer i ämnet