Barn i förskoleåldern har hotats. Foto: TT/Arkiv

Pappan: ”Det var en meter från döden som jag ser det”

Uppdaterad
Publicerad

Det var på fredagen som flera barn, däribland några i förskoleålder, blev hotade av pojkar i 10-årsåldern på en skola i Kumla. Nu reagerar föräldrar på att skolan inte polisanmält händelsen.

Enligt ett mail som rektorn på en skola i Kumla skickat ut till elevernas föräldrar har en elev haft med sig en kniv till skolan och hotat fyra andra elever, samt att skolan vidtagit de åtgärder som behövts.

LÄS MER: Tioåringar knivhotade förskolebarn – kommunen polisanmäler inte

Hot på skola

”En meter från döden”

Pappan till en av pojkarna som blev hotad,  berättar att hans son varit nedstämd och tyckte händelsen var väldigt jobbig.

– Jag ser det som det var en meter från döden, för det var så långt från de stod, säger pappan, som tycker att skolan inte gjort tillräckligt. Jag tycker vi borde blivit inringda på en gång, så att vi föräldrar hade kunnat prata med varandra. Skolan själva borde polisanmält händelsen.

Bättre att anmäla till socialtjänsten

Kommunen har, som SVT Örebro tidigare berättat, valt att inte polisanmäla händelsen. Ytterligare en liknande incident inträffade ett par veckor tidigare på en annan skola i Kumla. Inte heller då gjorde kommunen en polisanmälan.

– Vi rådgör med polisen och man säger att när det gäller så unga barn så är det bättre att anmäla direkt till socialtjänsten. Annars måste ärendet gå via polisen till socialtjänsten och då är det bättre att vi anmäler direkt till socialtjänsten så att det går snabbare. Och det har man gjort omedelbart, säger Ann-Sofie Vennerstrand, som är förvaltningschef på förvaltningen för livslångt lärande i Kumla kommun.

Har du eller ditt barn råkat ut för någonting liknande? Tipsa oss och hör av dig till oss på orebro@svt.se eller ring redaktionen på 019-35 35 35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot på skola

Mer i ämnet