Jenny Segerfelt Stenby är en av dem som engagerat sig i byskolornas framtid. Foto: Privat

Ramsbergsbor vill rädda skolan – ikväll träffar de politikerna

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen ska Ramsbergsbor träffa politiker i Ramshyttans skolan. Sedan förslaget att lägga ned skolan presenterades har flera ortsbor engagerat sig för att den ska räddas.

Invånarna i Ramsberg blev rikskända när de för fyra år sedan tog strid för sitt nedläggningshotade bibliotek. Nu engagerar sig ett antal invånare på nytt, den här gången för att rädda den nedläggningshotade skolan i Ramsberg. Under ett par veckor har initiativtagaren Jenny Segerfelt Stenby och flera andra engagerat sig i frågan.

– Under de här två veckorna har det vuxit fram en bild av att det handlar om mer än bara skolan. Jag tycker det är en bra symbol för att man från politiskt håll måste börja tänka om, om människor ska kunna bo på landet, säger hon.

Skolnedläggning i Ramsberg

Möte med politikerna

På söndagskvällen kommer invånarna möta kommunens politiker i Ramshyttans skola i Ramsberg för att kräva svar på en rad frågor. Samtliga partier är inbjudna.

– Vi vill ha svar på vissa konkreta frågor kring att man inte kunnat presentera siffror på vad man skulle spara på att göra såhär. Det optimala hade varit att saker och ting är lite tydligare när mötet avslutas, säger Jenny Segerfelt Stenby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggning i Ramsberg

Mer i ämnet