Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Regionens vaccinationssamordnare Stellan Johansson berättar om den nya vaccinationsmottagningen. Foto: Gorm Kallestad, TT/Anna Leijon,SVT

Vaccinationsnod flyttar till Fredsgatan

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinationsnoden på Boglundsängen stänger den 1 december. Nu meddelar Region Örebro län att en ny mottagning kommer öppna på Fredsgatan. Samtidigt planerar regionen för en tredje vaccindos, som enligt dagens besked ska erbjudas alla över 18 år.

Den 1 december stänger vaccinationsmottagningen Boglundsängen i Örebro. Den 7 december öppnar istället en ny mottagning på Fredsgatan 27, på andra sidan gatan från USÖ.

– På så vis är det lämpligt att använda USÖ:s parkering om man behöver ta sig med bil till sin covid-19-vaccination, säger vaccinationssamordnare Stellan Johansson.

Mottagningen ska också ersätta vaccinationsmottagningarna på Tybble och OP vårdcentral, som är öppna till och med vecka 48. 

Samma kapacitet som tidigare

Enligt Johansson kommer den nya mottagningen kunna hålla ungefär samma kapacitet som tidigare hållits, alltså 4000 och 6000 doser per dag. Samtidigt pågår arbetet med att erbjuda en tredje dos. På onsdagen kom beskedet att erbjudandet ska ges till alla över 18.

– Det är inte meningen att befolkningen som är 18 år och äldre rusar. Vi fortsätter vaccinera 65 år och uppåt, samt kommunal hälso- och sjukvårdspersonal, säger vaccinsamordnaren Stellan Johansson, efter dagens besked.

Vaccinationsnoderna i Hallsberg, Lindesberg och Karlskoga kommer fortsatt hålla öppet hela 2022. Sedan tidigare har vaccinationsnoden på Conventum stängt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet