Samtliga länsbor kan nu boka tid för påfyllnadsdos

Uppdaterad
Publicerad

Under en presskonferens på torsdagen meddelade Region Örebro län att samtliga länsinvånare nu kan boka tid för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Men det måste ha gått minst sex månader sedan man fick dos 2.

Tidigare har alla över 18 år som tillhör en riskgrupp eller personer som är födda 1961 eller tidigare kunnat boka tid för en tredje vaccindos i Örebro län.

Nu erbjuds alla invånare i Örebro län boka tid för en påfyllnadsdos. Men för det måste det ha gått minst sex månader sedan dos 2.

Coronaviruset i Örebro län

–  Från och med nu vidgar vi bokningen för dos 3 för samtliga åldrar. Men det måste ha gått sex månader mellan dos 2 och 3, sa Eva Slätmo, ordförande i styrgruppen för vaccination, på regionens presskonferens.

Om man är 65 år eller äldre behöver det endast ha gått 5 månader sedan dos 2. Personal inom hälso- och sjukvård kommer vaccineras på sin arbetsplats så långt det är möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet