Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionplotiker samlades på torget i Lindesberg på lördagen för att debattera sjukvården i stort och norra länsdelen synnerhet. Hör mer i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Regionpolitiker debatterade sjukvården i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen rivstartade regionpolitiska valrörelsen med en het debatt i sommarvärmen om sjukvården i den norra länsdelen. Initativet till debatten togs av tre opposionspartier.

Ett 50-tal personer, i huvudsak partikamrater i alla färger, lyssnade till debatten som pågick under en timme och rörde allt från behovet av tre sjukhus i länet via privat sjukvård eller ej, samt utmaningarna att möta kompetensbehoven inom vården.

– Jag och Miljöpartiet och Liberalerna tyckte att det är viktigt att vi reder ut turerna som varit inom sjukvården i norra länsdelen, men framförallt kring Lindesbergs lasarett, säger Sebastian Cehlin (M), oppositionsråd i regionen.

Hör vilka huvudfrågor som debatterades på torget i Lindesberg i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet