Skolchefen: ”Vi tar kritiken på största allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Den tid som ledningen på Alsalamskolan har fått på sig att åtgärda samtliga brister har varit alldeles för kort. Det menar skolledningen som säger att man tar kritiken på allvar.

Enligt Alsalamskolans ledning arbetar man på samtliga punkter i Skolinspektionens rapport. Men tiden som skolan fick på sig för att åtgärda alla alvarliga brister räcker inte till.

– Man hinner inte med så kort varsel och med så många förbättringsområden, säger skolchef Hussein Aldaoudi.

Allvarliga brister

Hotet om vite kom 27 april 2017 då Skolinspektionen konstaterade att det förelåg mycket omfattande och allvarliga brister på Alsalamskolan. Ledningen på skolan återkom sedan med en redovisning av de först åtgärder som vidtagits 31 augusti.

Därefter har skolan skickat in kompletterande uppgifter om åtgärder som vidtagits ytterligare fem gånger fram till den 1 december 2017.

Då konstaterade Skolinspektionen trots allt att skolledningen inte åtgärdat samtliga påtalade brister. Skolan fick förlängd tid till 3 april 2018 för att ordna alla brister. Då har skolans ledning haft nästan ett år på sig.

”Vi kommer klara oss”

Samtidigt har Skolinspektionen lämnat ärendet vidare till Förvaltningsrätten och rekommenderar att vitet döms ut om skolan inte klarar att åtgärda bristerna.

– Vi tror att vi kommer klara oss. Vi ska inte slösa med tid, vi tar det på största allvar och arbetar på de bristerna som finns. Vi tänker på elevernas bästa, säger skolchef Hussein Aldaoudi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Alsalamskolan i Örebro

Mer i ämnet