Solvita Lasmane, samordnare på biblioteken i Lindesbergs kommun. Foto: Martin Wik /SVT

Så påverkas biblioteket i Lindesberg av coronakrisen

Publicerad

Coronakrisen påverkar nu allt samhället, så även på bibioteken i länet.

– Jag tycker att vår funktion är att lugna de som är upprörda och hänvisa dem till källor man kan lita på, säger bibliotekssamordnaren Solvita Lasmane.  

– Vi har minskat öppettiderna på några filialbibliotek i kommunen, men huvudbiblioteket håller öppet som tidigare. Annars är det ganska mycket som vanligt, säger Solvita Lasmane.  

En sak som inte är som vanligt är dock att biblioteket infört hemkörning av böcker till de som är över 70 år och som har behov.

Coronaviruset i Örebro län

Lasmane säger att biblioteken inte har någon utökad informationsverksamhet så här i coronatider, men menar att man hjälper de som har frågor att hitta rätt. 

– Vår uppgift är inte att informera direkt här hos oss. Vår uppgift är att se till att de som har frågor kan hitta rätt information på andra ställen.

Solvita Lasmane, samordnare på biblioteken i Lindesbergs kommun. Foto: Martin Wik /SVT

Vilken funktion anser du att biblioteken ska fylla i dessa tider? 

– Jag tycker att vår funktion är att lugna de som är upprörda och hänvisa dem till källor man kan lita på. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet