Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu kommer Stella Cizinsky gå in som verksamhetschef på akuten efter IVOs nya besked. Foto: Viktoria Kvarnbradnt/SVT,Claudio Bresciani/TT

Så vill nya chefen på akuten lösa arbetsmiljöproblemen på USÖ

Uppdaterad
Publicerad

Brist på vårdplatser, för få sjuksköterskor och en tuff arbetsmiljö för de anställda har under en längre tid uppmärksammats på USÖ:s akutmottagning. Nu byter verksamheten chef när Stella Cizinsky, ordförande i vårdplatsutskottet, tar över rollen från Daniel Gustavsson.

Under torsdagen meddelade Ivo att man kommer forsatt ha tillsyn vid Universitetssjukhuset, USÖ, i Örebro – något som Stella Cizinsky bemötte under gårdagen.

I rollen som ordförande i vårdplatsutskottet har hon haft en av nyckelrollerna när det gäller att komma åt platsbristen.

Bristen på sjuksköterskor beskrivs fortfarande som problematisk men Stella Cizinsky menar att man vidtagit viktiga åtgärder under våren.

SVT Nyheter Örebro har bland annat berättat om att sjuksköterskorna på USÖ avlastats av fyra nya farmaceuter som hjälper till med hantering av läkemedel.

– Vi har försökt stötta sköterskorna i deras arbete på avdelningen så de kan ta hand om fler patienter, säger Stella Zizinsky.

Hör nya chefen på akutmottagningen om arbetsmiljön och arbetet framöver i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.