Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stella Cizinsky bemöter IVO:s kritik och berättar vad man gjort. Foto: SVT

Efter kritiken från Ivo – så jobbar regionen för att få ner platsbristen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år granskade Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, Universitetssjukhuset i Örebro. Nu har Ivo beslutat om fortsatt tillsyn. Anledningen är bland annat att tillgången på vårdplatser inte är tillräcklig.

Beslutet från Ivo kommer efter en tillsyn i mars i år, som var en uppföljning på en inspektion som gjordes i november förra året.

Regionen anser att man haft kort tid på sig att åtgärda felen emellan inspektionerna. Förändringarna påbörjades i januari efter Ivo:s tidigare tillsyn och sedan dröjde det bara två månader till nästa tillsyn.

– Jag hade önskat att vi haft mer än två månader på oss att visa att vi gjorde någonting, säger Stella Cizinsky, ordförande för vårdplatsutskottet på USÖ.

Stella Cizinsky blir nu tillförordnad chef för akuten under en period.

Brist på sjuksköterskor

Anledningen till att USÖ har behövt dra ner på vårdplatser är främst bristen på sjuksköterskor. Men genom åtgärder har läget med vårdplatserna förbättrats enligt Stella Cizinsky.

– Vi har bland annat försökt stötta sjuksköterskorna så att de ska kunna ta hand om fler patienter, säger hon.

Hör Stella Cizinsky bemöta Ivo:s kritik och berätta vad man gjort i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.