Mannen vägrade att lägga ner sitt vapen när polisen kom till platsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Självmordsförsök i Lindesberg slutade med skottdrama

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern skottskadades i benet efter att ha blivit skjuten av polis. Enligt anhöriga hade mannen hotat att ta sitt liv och trots att varningsskott avlossats vägrade han att lägga ner sin pistol.

Polisen ryckte på tisdagkvällen ut till en bostad i Lindesbergs kommun efter att anhöriga till ägaren larmat. I fastigheten fanns en man i 30-årsåldern som hotat att ta livet av sig.

När polis kom till platsen kom mannen ut ur huset med en pistol i handen. Trots uppmaningar vägrade han att lägga ner vapnet.

Psykisk ohälsa – Örebro

Polisen avlossade först varningsskott vilket mannen ignorerade. Polisen sköt då mot mannen och träffade honom i benet.

Mannen misstänks för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

– Misstanken om grov olaga hot innebär inte att mannen uttalade något hot mot polisen utan att han hade ett vapen som han inte lämnade ifrån sig, förklarar Tommy Lindh.

Hans bostad kommer att spärras av och polisen kommer att genomföra både husrannsakan och teknisk undersökning under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Psykisk ohälsa – Örebro

Mer i ämnet