Liksom i början av pandemin har tält satts upp vid akutmottagningen vid Universitetssjukhuset i Örebro. Det för att kunna skilja på vanliga patienter och de som söker vård för covid -19. Foto: Håkan Risberg /Region Örebro län

Tält sätts upp för att hantera flödet av covid-patienter

Uppdaterad
Publicerad

Region Örebro län meddelade på fredagen att man nu satt upp tält utanför akutmottagningen vid universitetssjukhuset i Örebro för att möta det ökande antalet patienter som kommer till akuten.

Söktrycket på akutmottagningen på Universitetssjukhuset Örebro har ökat kraftigt den senaste tiden till följd av pandemin. För att kunna hantera det stora flödet av patienter sätter man nu upp ett tält utanför entrén.

– Tältet ska användas som ett extra väntrum för personer med misstänkta symtom på covid-19. Vid de tillfällen då det finns risk för trängsel inne på akutmottagningen kan de patienter som vi bedömer klarar av att vänta få sitta i tältet, säger Daniel Gustafsson, tf verksamhetschef på akutkliniken i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet