Enligt förvaltningschefen Annika Roman finns ingen prognos för när larmen kan fungera normalt igen. Foto: SVT, Andreas Hillergren/TT

Trygghetslarmen i Örebro kommun var ur funktion

Uppdaterad
Publicerad

Trygghetslarm från företaget Tunstall låg under lördagseftermiddagen nere i stora delar av landet. I Örebro kommun var 3000 larm ur funktion, enligt vårdchefen Annika Roman.

Annika Roman som är förvaltningschef för vård och omsorg i Örebro kommun sa under lördagseftermiddagen till SVT Örebro att man lokaliserat orsaken till problemen och nu arbetade för att återställa funktionen igen.

Enligt företaget Tunstall som tillhandahåller trygghetslarmen så var det tekniska problem hos operatören Tele2 som var orsaken, något som vid 18-tiden ska ha lösts.

– Uppkopplingen för trygghetslarmen ska nu fungera igen. Det kan vara så att operatörer behöver starta om sina system, säger Tele2:s kommunikationschef Joel Ibson.

Tunstall bekräftar att Tele2 ska ha löst problemen:

– Som en följdeffekt av detta har vi nu höga volymer in till vår Trygghetcentral, vilket medför längre vidareförmedlingstider, säger presstalesperson Anna Bergsten.

Problem i hela landet

Det var under lördagen problem med trygghetslarmen på flera platser i landet. I Övertorneå så hade samtliga larm i kommunen driftstörningar. I varken Sölvesborg eller Karlskrona så fungerade larmen.

Se en sammanfattning av turerna kring Tunstalls trygghetslarm i klippet nedan:

Förra året träffade SVT Nyheter Örebro Willy Johansson i Askersund som hade ett trygghetslarm som då och då slutade fungera. Hör hur han upplevde den situationen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.