Carl Fredrik Graf, landhövding i Östergötland. Foto: Erika Landt

Andra vågen har större påverkan på samhället enligt länsstyrelsen

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Länsstyrelsen Östergötlands senaste regionala lägesbild är effekterna av coronapandemin mer omfattande nu under hösten och samhället påverkas i större utsträckning än i våras.

Enligt rapporten anger samtliga kommuner i Östergötland att de har en påverkan på samhällssektorn i form av en ansträngd bemanningssituation. Samtidigt är flera kommuner och aktörer i länet oroliga för ytterligare påverkan på samhällsviktig verksamhet.

– Det är ett skarpare läge nu. I den aktuella lägesbilden tycker vi oss kunna se en större samhällspåverkan och att effekterna bedöms kunna bli mer omfattande än under våren. Pandemin går djupare och bredare, till exempel genom att mer har ställts in under hösten, säger Carl Fredrik Graf, landshövding i Östergötland i ett pressmeddelande.

 Sedan tidigare lägesbildsrapporteringar är det även känt att hälso- och sjukvård samt företag inom handel, restaurang, kultur, besöksnäring och event påverkats sedan smittan började sprida sig i länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet