Lena Engström fick ett jobb med lönebidrag på äldreboendet Druvan i Linköping. ”Att få lön igen! Det är fantastiskt.” Foto: SVT

”Att få lön igen – jag fick nypa mig i armen”

Uppdaterad
Publicerad

Lena Engström, som har flera funktionsnedsättningar, hade nästan gett upp när hon fick hjälp av en SIUS-konsulent på Arbetförmedlingen.

Nu har hon ett jobb, i köket på äldreboendet Duvan i Linköping.

– Det är fantastiskt att få lön igen, säger hon.

Stödet till funktionsnedsatta

Se reportaget om Lena i videon här ovanför.

Lena Engström fick jobb – med hjälp av SIUS-konsulenten på Arbetsförmedlingen. ”Ge aldrig upp!” uppmanar hon andra med en funktionsnedsättning. Foto: SVT

Hör av dig!

Vad har du för erfarenheter av det stöd som Arbetsförmedlingen kan erbjuda till personer med en funktionsnedsättning? Har du själv en funktionsnedsättning? Är du anhörig? Jobbar du inom Arbetsförmedlingen eller möter på annat sätt personer som behöver stöd i ditt jobb? Skriv ner dina erfarenheter och mejla till tina.enstrom@svt.se. Du får vara anonym. Ange gärna i mejlet om vi får publicera dina erfarenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stödet till funktionsnedsatta

Mer i ämnet