”Det är bara fördelar med att erbjuda jobb till personer som har en funktionsnedsättning. Och det är så kul när det lyckas”, säger Susanne Rosell, verksamhetschef på äldreboendet Druvan i Linköping. Foto: SVT

Arbetsgivaren: ”Jag ser bara fördelar”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag vet inte varför en del arbetsgivare inte är öppna för att ta emot personer med en funktionsnedsättning. Jag ser bara fördelar, säger Susanne Rosell, verksamhetschef på äldreboendet Duvan i Linköping.

Äldreboendet Duvan i Linköping, som drivs av Attendo Care, har ett långt samarbete med SIUS-konsulenterna på Arbetsförmedlingen. Flera personer med olika funktionsnedsättningar har fått en praktikplats eller en löndebidragsanställning där.

– Det är win-win. Vi får arbetskraft som är specialiserad på vissa saker. Och personligen ger det ju mig en tillfredställelse, när man ser de här personerna bli så jättetacksamma för att de har ett meningsfullt jobb, säger Susanne Rosell som är verksamhetschef.

Se intervjun med henne i videon här ovanför.

Hör av dig!

Vad har du för erfarenheter av det stöd som Arbetsförmedlingen kan erbjuda till personer med en funktionsnedsättning? Har du själv en funktionsnedsättning? Är du anhörig? Jobbar du inom Arbetsförmedlingen eller möter på annat sätt personer som behöver stöd i ditt jobb? Skriv ner dina erfarenheter och mejla till tina.enstrom@svt.se. Du får vara anonym. Ange gärna i mejlet om vi får publicera dina erfarenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stödet till funktionsnedsatta

Mer i ämnet