Jessica Brandt fick jobb på äldreboendet Druvan i Linköping. ”Utan SIUS-konsulenten Anette vet jag inte hur det hade gått. Hon är verkligen rätt person på rätt plats.” Foto: SVT

Jessica fick jobb med hjälp av SIUS-konsulenten Anette

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Brandt hade sökt jobb länge. Men arbetsgivarna ryggade när de fick veta att hon har en funktionsnedsättning. Eller så fick hon inte tillräckligt med stöd för att det skulle fungera.

Men så mötte hon Anette Dunå, som jobbar som SIUS-konsulent på Arbetsförmedlingen i Linköping. Och nu har hon ett jobb.

– Anette är verkligen rätt person på rätt plats. Hon är väldigt engagerad och pushar på, säger Jessica Brandt.

Stödet till funktionsnedsatta

Se berättelsen om Jessica och Anette i reportaget i videon.

SIUS-konsulenten Anette Dunå på Arbetsförmedlingen i Linköping brinner för sitt uppdrag: Att stötta personer med en funktionsnedsättning och hitta rätt arbetsplats för dem – ett riktigt jobb. Foto: SVT

Hör av dig!

Vad har du för erfarenheter av det stöd som Arbetsförmedlingen kan erbjuda till personer med en funktionsnedsättning? Har du själv en funktionsnedsättning? Är du anhörig? Jobbar du inom Arbetsförmedlingen eller möter på annat sätt personer som behöver stöd i ditt jobb? Skriv ner dina erfarenheter och mejla till tina.enstrom@svt.se. Du får vara anonym. Ange gärna i mejlet om vi får publicera dina erfarenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stödet till funktionsnedsatta

Mer i ämnet