Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Fridén är biträdande lokalpolisområdeschef i Norrköping. Foto: SVT/Linnea Burén

Beskedet: Polisen sätter upp fler kameror i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Explosioner, skottlossningar, bombhot och senast en allvarlig brand efter en detonation. Den senaste tidens våldsvåg i Norrköping gör att polisen kommer sätta upp fler övervakningskameror ute på gatorna.

I dagsläget har polisen 15 kameror som övervakar olika delar av Norrköping. Kameror finns bland annat vid Skvallertorget, Drottninggatan och på stadsbibliotekets fasad.

– Det här är platser som varit brottsutsatta. Skulle det hända ett brott här har vi möjlighet att plocka fram material och använda. I våras hade vi exempelvis en våg av ungdomsrån därav kameran på stadsbibliotekets fasad, säger Helena Fridén, biträdande lokalpolisområdeschef i Norrköping.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Fler kameror

Den senaste tiden har Norrköping drabbats av en rad allvarliga våldsdåd. Kommunstyrelsens ordförande, Sophia Jarl, sa i en intervju med SVT Öst att hon önskar fler övervakningskameror från polisen – något polisen nu meddelar kommer att ske.

Hör mer om utökade kameraövervakningen och utredningen efter den allvarliga branden i Norrköping i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Mer i ämnet