Norrköpings chefsåklagare Torsten Angervåg. Foto: TT/SVT

Två unga skåningar misstänkta för explosionen i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man från Malmö och en 18-årig kvinna från Helsingborg sitter anhållna för söndagens explosion i en lägenhet på Luntgatan i Norrköping, enligt uppgifter till Sydsvenskan. De är misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

En tredje person – som enligt Sydsvenskan ska ha en ledande position i ärendet – är anhållen misstänkt för samma brott.

– Det hölls förhör med samtliga igår. I dag har jag gett polisens utredare direktiv om ytterligare förhör med de tre personer som sitter anhållna. Mer information kommer i ett pressmeddelande senare i dag, säger Torsten Angervåg, chefsåklagare i Norrköping, till SVT Nyheter Öst. 

Lägenhetsbranden i Norrköping

Chefsåklagaren tror inte han kommer kunna fatta beslut om häktning idag, utan behöver tiden fram till klockan 12 imorgon.

Vad händer nu?

– Det beror dels på vad de anhållna säger i förhören, men också vilka iakttagelser eller fynd som kriminaltekniker och bombtekniker gör i den lägenhet som vi tror att allt började i, säger Angervåg.

De misstänkta från Skåne har ingen dokumenterad brottslighet som är av det grövre slaget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Tinglöfs lägenhet är svårt drabbad av branden och det efterföljande släckningsarbetet. Hör honom berätta i klippet. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Mer i ämnet