Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Braf, chef för lokalpolisområde Norrköping, berättar mer om de tre anhållna i SVT:s Morgonstudion

Ytterligare en anhållen efter explosionen i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för söndagens explosion i ett flerfamiljshus i Norrköping, enligt polisen.

Sedan igår är två personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern, anhållna i samma ärende.

Gårdagens explosion i Norrköping ledde till en omfattande polis- och räddningsinsats. Som följd av smällen utbröt en brand som sedan spred sig till vinden. Åtta personer fick föras till sjukhus med lindriga skador medan hundratals boende tillfälligt tvingades lämna sina hem.

Sedan dess har ett omfattande polisarbete pågått och ett 70-tal förhör har hållits, enligt Frida Braf, chef för lokalpolisområde Norrköping.

Lägenhetsbranden i Norrköping

– Vi kunde påbörja den kriminaltekniska undersökningen under gårdagen. Den kommer att fortsätta även under måndagen, säger Braf i Morgonstudion.

– Vad det rör sig om för slags detonation får vi återkomma till när vi fått resultatet av den tekniska undersökningen.

Tre personer anhållna

Vid lunchtid på söndagen greps två personer, båda i 20-årsåldern, misstänkta för inblandning i explosionen. De har sedan dess anhållits på sannolika skäl misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

På måndagsmorgonen har antalet anhålla ökat till tre, enligt Braf.

– Den personen som tillkommit är anhållen på den lägre misstankegraden, det vill säga skälig misstanke.

Om de anhållna har en koppling till den aktuella adressen vill inte polisen uttala sig om ännu. Men under måndagseftermiddagen förväntas förhör hållas med de tre misstänkta.

– Efter förhören kommer jag att ta ställning till om de ska vara fortsatt anhållna eller om de ska släppas på fri fot. Någon annan information kan jag inte lämna för närvarande, skriver chefsåklagare Torsten Angervåg på Åklagarmyndighetens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Mer i ämnet