Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Tinglöfs lägenhet är svårt drabbad av branden och det efterföljande släckningsarbetet. Hör honom berätta i klippet. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Håkans lägenhet totalförstörd efter branden i Norrköping: ”Jag känner mig tom”

Uppdaterad
Publicerad

Många boende försökte återvända till sina hem dagen efter den stora branden i Norrköping. Men på grund av rasrisken är lägenheterna fortfarande avspärrade.

Ute på trottoaren står en kille och håller om sin flickvän som gråter. För ett och ett halvt år sedan blev de sambos i sin nya lägenhet. Idag finns bara brandrester kvar. Paret bodde granne med lägenheten där branden startade.

– Vi har bara kvar kläderna som vi sprang ut i. Jag luktar fortfarande rök, säger killen.

Lägenhetsbranden i Norrköping

”Saker till barnen”

Under måndagsmorgonen fick boende i de mindre skadade lägenheterna komma in och hämta det mest nödvändiga. Kön vid polisens avspärning var lång.

– Vi är här för att hämta några saker till barnen, nycklar och mediciner, säger en boende till SVT.

Hyresgästen Håkan Tinglöf frågar polisen om han får komma in och hämta nycklarna till jobbet och sonens skoldator. Det blir ett nej från polisen. Rasrisken är för stor.

”Jag känner mig tom.” Hör Håkan Tinglöf berätta om branden i videon ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Mer i ämnet