Foto: Patrik Widegren/SVT

BRA försvinner – endast ett flyg om dagen från Visby

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget BRA har tidigare aviserat att man skulle pausa sin trafik från och med idag till 3 maj till Gotland. Men idag meddelade bolaget att man pausar all trafik tillsvidare eftersom man nu ska genomgå en rekonstruktion.

I nuläget återstår endast en tur om dagen till och från Visby. Den körs av SAS som en del av samhällskritisk infrastruktur. Senast det var så här lite trafik på Visby flygplats var när askmolnet från Island påverkade flygtrafiken i Europa 2010.

– Så här års så ska ju antalet besökare och resande öka. Så det är väldigt tråkigt att stå här och bara ha en avgång om dagen och att vi är i den här situationen. Men, så klart, det finns ju en rekommendation att inte resa, då blir det på det här sättet, säger Gunnar Jonasson, chef för Swedavia Visby Airport.

Hör honom berätta mer om tappet av Bromma-resorna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet