M/S Visborg och Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef Destination Gotland. Foto: Destination Gotland

Fortfarande begränsad kapacitet på Gotlandsfärjorna

Uppdaterad
Publicerad

Destination Gotland kommer att fortsätta med begränsad kapacitet på sina färjor även denna pandemisommar. Bokningarna för maj ligger 16 procent lägre än motsvarande månad 2019.

Kristi himmelsfärdshelgen är det 29 procent färre bokningar jämfört med hur många som reste med bolaget 2019, uppger sälj-och marknadschefen Adam Jacobsson i ett mejlsvar.

Rederiet meddelar dessutom att de även i sommar kommer att hålla en sittplats tom mellan olika resesällskap.

Gotland

Påverkar vaccinationstakten bokningarna hos er?

– Det är svårt att svara på om det är just vaccinationstakten eller det faktum att vi närmar oss sommaren som gör att det är fler och fler som bokar nya resor, men självklart betyder vaccinationstakten mycket för Gotland som turistdestination. Samtidigt hoppas vi på minskad smittspridning och värme, säger Adam Jacobsson, via mejl.

”Hemester”

Jacobsson skriver vidare att de tror att många svenskar även i år kommer att ”hemestra” och Gotland tillhör de populärare destinationerna.

– För hela perioden juni – augusti är bokningsläget sex procent lägre än vid samma tidpunkt 2019, vilket visar på att det är många som planerar för sommar i Sverige.

Har ni vidtagit några särskilda åtgärder?

– Vi har begränsat antalet bokningsbara platser och du som resenär måste intyga att du inte har covid-19-relaterade symptom vid incheckningen. Vi har nycklar i alla hytter och trygghetsvärdar som gör att vi undviker trängsel ombord. Vi har också lättnader i bokningsvillkoren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet