Hannele Oikarinen Foto: Kjell Lundström/SVT

Fortsatt kaos på friskola i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Tiden börjar rinna ut för den nya styrelsen på friskolan Intermilia i Motala. Om inte ett stort antal brister är åtgärdade till nästa måndag hotar Skolinspektionen med vite på 300.000 kronor.

Det har kommit omfattande vittnesmål om att det råder kaos inne på friskolan Intermilia i Motala. Personalen har bildat två grupperingar i något som kan liknas vid ett skyttegravskrig.

Ett gäng stöttar den tidigare rektorn, som först sparkades, men som nu är tillbaka i tjänst. En annan falang stöttar den styrelse som nyligen avsattes.

Motala

– Det är beklagligt, men i och med att den förra styrelsen stängde av rektor Rita Paananen, så blev det en chock för skolan och många menade att det var felaktigt gjort, säger skolans nya styrelseordförande Hannele Oikarinen.

”Vi måste ha en rektor på plats”

Men andra menar att den rektorn inte kunde vara kvar, eftersom hon bland annat inte varit närvarande på skolan under ett helt år.

– Man kan inte säga att det bara är hennes fel. I nuläget valde vi i den nya styrelsen att ta henne tillbaka för att vi måste ha en rektor på plats, säger Hannele Oikarinen.

Samtidigt som viteshotet från Skolinspektionen ligger tung över skolan så har lärare sjukskrivit sig och en del föräldrar håller sina barn hemma från undervisning på grund av den oreda som råder på skolan.

–  Det är också beklagligt att det behöver gå så långt. Vad jag vet så är det 6-7 elever som hålls hemma. Det är något vi får ta upp och jobba med, säger Hannele Oikarinen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet