Motala kommun förbereder sig för nedläggning av friskola

Publicerad

Under torsdagseftermiddagen har Motala kommun haft ett möte med representanter från den kritiserade friskolan Intermilia i Motala efter att styrelseordföranden för skolan sagt att en nedläggning kan vara nära.

– Detta är tillräckligt allvarligt för att vi ska sätta igång en beredskapsplan, säger Nicklas Rudberg (S) ordförande i bildningsnämnden.

Vidare säger han att kommunen under mötet ville informera sig om hur situationen för skolan ser ut.

– Vi fick information om situationen och hur de uppfattar kritiken från Skolinspektionen och vilka utmaningar de står inför, säger Nicklas Rudberg (S).

Skolan hotas med vite

Friskolan Fria Intermilia har fått hård kritik av Skolinspektionen och inspektionen har hittat så allvarliga brister att man nu hotar med vite på 300 000 kronor. Bland annat har skolans rektor arbetat hemifrån under det senaste året och betyg har satts i ordning och uppförande, vilket inte är tillåtet.

Kommunen kommer nu att titta på hur en eventuell nedläggning av skolan ska hanteras för att tillgodose utbildning av eleverna och omsorg för förskolebarnen.

– Vi kommer att ha mer täta kontakter med huvudmannen på skolan och vi ger förvaltningen i uppdrag att se hur en eventuell nedläggning ska hanteras, säger Nicklas Rudberg (S) och tillägger att han förutsätter att information går ut till berörda föräldrar.

Nicklas Rudberg (S) Kommunen har under torsdagseftermiddagen haft ett möte med representanter från skolan. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friskolan Intermilia i Motala

Mer i ämnet