Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Gotlands museum öppnar igen

Publicerad

På måndag den 12 april öppnar Gotlands museum igen. Museet har hållit stängt sedan i november.

Öppnandet sker med stöd av de nya föreskrifterna som gäller museer, genom bland annat begränsning i antal besökare. Som många andra länsmuseer har Gotlands Museum beslutat att öppna efter påsklovet.

– Vi kan enligt regelverket ta emot ca 140 besökare på museet men för att säkerställa att trängsel inte ska uppstå har vi beslutat om ett maxantal om 100 besökare. Vi har också vidtagit åtgärder för att trängsel inte ska uppstå vid in- och utgångar och en kundräknare med rött och grönt ljus kommer säkra att inte fler besökare än tillåtet vistas i våra lokaler, kommenterar Jenny Westfält, chef för den publika verksamheten vid museet.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

”Mycket glädjande”

Att åter öppna Gotlands museum är efterlängtat, säger museichefen i ett pressmeddelande.

– Vi har ett uppdrag att vara tillgängliga institutioner och att återigen kunna erbjuda ett öppet museum med verksamhet är mycket glädjande, säger museichef Susanne Thedéen.

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat att Arbetets museum i Norrköping öppnat:

Flygvapenmuseum i Linköping kommer att öppnas torsdag den 15 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet