Foto: Pressbild.

Gränges varslar 75 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Aluminiumtillverkaren Gränges planerar neddragningar och har för verksamheten i Finspång varslat om totalt 75 tjänster, skriver aluminiumtillverkaren i ett pressmeddelande.

”Förhandlingar med fackliga representanter har påbörjats och före utgången av december 2020 beräknas samtliga berörda medarbetare ha informerats”, skriver Gränges.

Åtgärden är enligt Gränges, med 461 medarbetare i Finspång, ett led i att effektivisera och anpassa verksamheten till rådande marknadsförutsättningar.

Finspång

Måste begränsa kostnader

”I samband med organisationsförändringen har ett varsel lagts om totalt 75 tjänster, varav 50 kollektivanställda och 25 tjänstemän i Sverige”, skriver bolaget.

– Vi sätter nu igång en process tillsammans med våra medarbetare och våra fackliga företrädare för att titta på hur vi kan begränsa våra kostnader under den här coronapandemin och hitta ett kostnadseffektivare sätt att arbeta. Det är allt det innebär för Finspång som produktionsort just nu, säger Jörgen Abrahamsson, president vid Gränges till SVT Nyheter Öst.

Åtgärderna beräknas kosta 25 miljoner kronor att genomföra, vilket belastar tredje kvartalet 2020.

Enligt Jörgen Abrahamsson är företaget svårt påverkat av coronapandemin.

I oktober förra året varslade företaget 22 tjänster på tjänstemannasidan.

Tidigare har Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén uttalat sig angående varslen i spåren av pandemin:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet