Höga förväntningar inför O-ringen i Norrköping

Publicerad

Nästan 25 000 besökare som spenderar 120 miljoner kronor och – kanske – en 100-årig orienterare på startlinjen. Förväntningarna är höga när den klassiska orienteringstävlingen O-ringen kommer till Kolmården nästa sommar.

Orientering är inte bara idrott och motion, Det är även bra för affärerna. Det fick vi lära oss när närings- och föreningsliv samlades till upptaktsmöte i Norrköping idag. Orienterarna utgör en köpstark grupp som det gäller att fånga upp.

”Ett av de starkaste evenemangen”

120 miljoner kronor räknar arrangören med att besökarna lägger på boende och annan konsumtion.

– Det här är ju mitt under semestertiden, så här gäller det att utöka öppettiderna och att bunkra i butikerna, menar Louise Flygt på Norrköpings kommun.

Och att det kommer att komma så mycket publik är hon helt säker på.

– O-ringen är ett av de starkaste evenemangen som finns.

100-åringen drömmer om skogen

Men den viktigaste frågan är kanske ändå om 100-årige Rune Haraldsson från Norrköping kommer till start i sommar. En benskada gjorde att han för första gången på 53 år missade O-ringen i somras.

– Jag vet inte, det är åtta månader dit så vad som helst kan hända, men jag drömmer om att kunna komma ut i skogen. Jag har snackat med en banläggare och han har lovat att lägga en bana som passar min kapacitet, skrattar Rune Haraldsson.

Detta är O-ringen

Visa
  • O-Ringen är världens största orienteringstävling och har anordnats vecka 30 varje år sedan 1965.
  • Cirka 25 procent av deltagarna kommer från andra länder, omkring 40 nationaliteter finns representerade under tävlingarna.
  • O-Ringen AB ägs helt av Svenska orienteringsförbundet, som driver arrangemanget på olika platser i Sverige varje år.

Källar: Norrköpings kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

O-ringen Kolmården

Mer i ämnet