Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jonna Jokinen Heikkinen berätta om olyckan som höll på att kosta henne livet. Foto: SVT/Privat

Höggravida Jonna från Valdemarsvik krockade med traktor – bebisen Lukas klarade sig

Uppdaterad
Publicerad

Med ungefär en månad kvar på sin graviditet ska Jonna Jokinen Heikkinen, från Valdemarsvik, ta en sista tur med sin motorcykel. Men det som skulle bli en mysig åktur slutar i katastrof. Både hon och hennes ofödda son höll på att mista livet.

I åttonde månaden av sin graviditet ska Jonna Jokinen Heikkinen sälja sin motorcykel, hon ska bara ta en sista liten tur med sin pärla. Hon hamnar bakom en traktor med släp.

– Jag hade inte tänkt köra om, men sedan kom en perfekt, lång, raksträcka, säger Jonna Jokinen Heikkinen.

Hon viker ut för att ta sig om traktorn, men just då svänger den vänster ut på ett gärde, och blockerar vägen.

– Man hinner tänka så sjukt mycket saker innan smällen kommer, säger Jonna.

Akut kejsarsnitt

Hon förs till sjukhus med ambulans. Bortsett från ett brutet ben har hon klarat sig utan allvarliga skador. På sjukhuset bestämmer man sig ändå för att förlösa hennes barn med akut kejsarsnitt.

Nu, ett halvår senare, mår både Jonna och sonen Lukas bra. Hon jobbar heltid, men är mammaledig varannan vecka. Hon säger att hon till stor del har sonen att tacka.

– Utan honom hade jag inte haft så mycket att kämpa för, jag tror inte att jag hade återhämtat mig så här snabbt utan honom.

Hör Jonna berätta om olyckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.