Hör Thern berätta om skadan i klippet ovan. Foto: Mimmi Moberg / SVT

Bekräftat: IFK-Thern missar premiären

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping är redo för den allsvenska säsongen som inleds i helgen. Mittfältskuggen Simon Thern är det inte.

Den 26-årige mittfältaren Simon Thern drog på sig en fotledsskada nyligen och berättade under torsdagen för SVT Öst att det till och med varit så illa att han hoppat på kryckor under ett par dagars tid. När vi träffade honom på torsdagsträningen var han visserligen inte med på träningen, och ska så heller inte ha varit sen skadan inträffade – men han hade slängt kryckorna och gick till synes utan några större besvär.

Känner oro

Men han var ändå orolig att missa premiären mot Helsingborg på bortaplan på söndag.

IFK Norrköping

– Ja, det skulle jag nog säga. Jag hoppas att det ska bli bra, men vi får ta det lite dag för dag. Jag får känna efter framförallt på lördag hur det känns, sa Simon Thern under torsdagen.

Enligt Norrköpings Tidningar hade ändå tränaren Jens Gustafsson en förhoppning att Thern skulle kunna spela, men under fredagen bekräftade Thern själv för tidningen att han missar söndagens premiär mot Helsinborg.

Hör Thern berätta om skadan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IFK Norrköping

Mer i ämnet