– Man skulle fundera på om det kanske inte var så att han bara var inriktad på att döda och att det var pojken han riktade in sig på, säger han i SVT:s direktsändning.

Lars Olof Lampers: ”Han var inriktad på att döda”

Uppdaterad
Publicerad

Den 37-årige man som åtalas för dubbelmordet i Linköping har i förhör uppgett att han kände sig tvungen att döda två personer.

Men Lars Olof Lampers, redaktör på SVT:s ”Veckans brott”, ställer sig frågande till den förklaringen.

– Man skulle fundera på om det var så att han bara var inriktad på att döda, och att det var pojken han riktade in sig på

säger han till SVT.

Lars Olof Lampers är redaktör på SVT:s ”Veckans brott” och har följt utredningen om dubbelmordet i Linköping genom åren.

I förhör har gärningsmannen uppgett att han ville döda två personer, men Lampers ställer sig frågande till den bilden.

Dubbelmordet i Linköping

– Man skulle fundera på om det kanske var så att han bara var inriktad på att döda och att det var pojken han riktade in sig på, säger han.

Lampers lyfter även fram att gärningsmannen sagt att attacken mot den åttaåriga Mohamad Ammouri inte föregicks av någon provokation.

– Det tror jag är viktigt för pojkens familj att få insikt om, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet