Foto: SVT

NärCon blir event online – ska sända dygnet runt

Publicerad
När spel- och cosplayfestivalen i Linköping ställdes in på grund av coronaviruset så föddes en ny idé. Under 23–26 juli kommer en tv-produktion, NärConline, sända dygnet runt för att stötta Radiohjälpen och deras insamling för riskgrupper i den pågående pandemin.

– Jag är inspirerad av Musikhjälpen som är en riktigt häftig produktion och vill därför göra något liknande. Även om inte vi kan ha vår festivalvecka fylld med kärlek så kan alla vi arrangörer och våra 12.000 besökare göra någonting med all vår energi, säger Sam Anlér, projektledare för NärCon, i ett pressmeddelande.

Studion kommer byggas upp i Linköpings kulturhus Agora i Skäggetorp, och tanken är att allmänheten ska kunna ta del av produktionen även utanför ordinarie öppetider.

Vad är NärCon?

Visa

Närcon Sommar är en årlig ungdomsfestival på universitetet. Sista veckan i juli samlas över 12 000 ungdomar och vuxna från hela Norden kring cosplay, tv-spel, dans, musik och östasiatisk kultur. Stort fokus läggs på möjligheten att träffa nya vänner. Festivalen är alkohol- och drogfri.

Källa: NärCon eventbyrå

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet