Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu går flyttlasset från den tillfälliga covid-19-avdelningen på Vrinnevisjukhuset. Se SVT Nyheter Östs videodagbok där undersköterskan Therése Mechlenburg skildrar hur det var att komma till jobbet och en helt tom avdelning. Foto: Therése Mechlenburg

Nu går flyttlasset från covid-19-avdelningen

Uppdaterad
Publicerad
När undersköterskan Therése Mechlenburg går på sitt arbetspass är det tomt på Vrinnevisjukhusets tillfälliga covid-19-avdelning D IVA. – Vi lägger D IVA PÅ is eftersom belastningen på intensivvården minskar just nu, säger verksamhetschefen Helene Kaale.

– Hoho! Var är alla? ropar undersköterskan Therése Mechlenburg i SVT Nyheter Östs videodagbok som du kan se i videon här ovanför.

Den 27 mars öppnade en ny tillfällig covid-19-avdelning på Vrinnevisjukhuset för att kunna ta emot fler intensivvårdspatienter. Den kallas D IVA. SVT Nyheter Öst har skildrat vardagen på avdelningen i en videodagbok som du kan se här.

Covid-19-avdelningen tömd – just nu

Men nu har avdelningen stängt. Patienterna är flyttade till vårdavdelningar och personalen kommer istället att arbeta på ordinarie IVA. I videon kan du se när personalen får beskedet och när de börjar flytta materiel till ordinarie IVA.

– Vi har stängt de nio platserna på D IVA eftersom vi kan hantera iintensivvårdsbehovet på IVA istället med vår och deras ordinarie personal. Men utrustningen finns kvar så att vi kan öppna igen om behovet uppstår. Det beror på hur läget ser ut de kommande veckorna, säger Helene Kaale, verksamhetschef för dagkirurgin på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Personalen ska jobba med covid-19-patienter

Dagkirurgin kommer fortsatt bara ta emot operationer som inte kan vänta och personalen på dagkirurgen kommer fortsätta att jobba med covid-19-patienter som behöver intensivvård. Även schemat fortsätter med kvällar och helger.

– Det blir nya kollegor och nya lokaler igen, säger undersköterskan Therése Mechlenburg och tillägger:

– Men jag börjar bli van vid förändringar.

Se mer i videon här ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

videodagboken

Mer i ämnet