Arkivbild. 80 procent av östgötarna har fått första dosen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu har 80 procent av östgötarna fått första vaccindosen

Publicerad

På onsdagen meddelade Region Östergötland att 80 procent av östgötarna nu fått den första vaccindosen mot covid-19.

Totalt har nu 296 707 östgötar som är 18 år eller äldre fått första dosen av vaccinet mot covid-19, vilket är 80 procent av östgötarna i åldersgruppen. Det skriver Region Östergötland i ett pressmeddelande. Samtidigt är 55 procent fullvaccinerade i länet.

– Det är positivt och viktigt att vaccinationsgraden i länet är hög. Samtidigt behöver siffran öka ytterligare för att minska risken för en fjärde våg i höst, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande, på regionens hemsida.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Fortsatt lediga tider

Regionen meddelar även att det fortfarande finns gott om lediga tider för vaccinering på vaccinationscentralerna i Östergötland och att det finns möjlighet till att komma på drop in-vaccinering i Norrköping på onsdagen och i Motala hela veckan.

Nästa grupp som erbjuds vaccinationstid är ungdomar i åldern 16-17 år, som kan få sin första dos från och med fredagen, 6 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet