Foto: Mimmi Moberg/SVT

Ishallen i Motala öppen igen – SVT var på plats

Publicerad

Förra veckan meddelade Folkhälsomyndigheten och regeringen att man lättar på vissa restriktioner. Från och med måndagen kan nu barn födda 2005 och senare idrotta tillsammans – både inomhus och utomhus. Vissa kommunala anläggningar öppnar också igen.

SVT Nyheter Öst var på plats i Motala när barnen återigen kunde inta rinken inne på Motala isstadion.

– Jodå, här inne i hallen är det full aktivitet. Det är pojkar 08 som för första gången klivit på isen, sa SVT Öst:s reporter Mimmi Moberg under måndagskvällen.

Se mer i klippet ovan.

Så gör några av kommunerna i SVT Öst:s bevakningsområde:

Motala:  Öppnar upp isarenan idag 16.00 för föreningsverksamhet i alla åldrar. De unga har dock företräde. Ej öppet för allmänheten.

Linköping: Samtliga inomhusanläggningar för idrottsföreningar och övriga organisationer öppnas för barn och unga födda 05 och senare. Hangaren (skatehall) öppnar. Simhallen öppnar med restriktioner. Utomhusanläggningar hålls öppna för alla idrottsföreningar. Allmänhetens åkning öppnar på Stångebro bandyplan och Ljungsbro fritidscenter när vi ser med säkerhet att föreningar fått sina träningstider.Allmänhetens åkning hålls stängd i övriga anläggningar. Isovalen öppnar inte.

• Norrköping: Från och med den 26 januari öppnar Norrköpings kommun idrottshallar och ishallar för föreningar och övriga hyresgäster som har verksamheter för barn och unga födda 2005 eller senare. Kommunens idrottshallar och ishallar är fortsatt stängda till den 7 februari för övrig idrottsverksamhet för vuxna och ungdomar födda före 2004, med undantag för träning och match på elitnivå.

• Mjölby: Allmänhetens åkning i ishallen är stängd tills vidare. Kommer att jobba upp naturisar utomhus i veckan igen i Mjölby, Skänninge och Mantorp. Ishallen och curlinghallen är öppen från och med idag för föreningsaktiviteter för barn födda 05 och senare.

• Boxholm: Börjar idag spola isbanor för allmänheten.

• Vadstena: Vadstena kommun har beslutat att fortsätta hålla samtliga stängda verksamheter fortsatt stängda och att inte göra något undantag för träningsaktiviteter för barn födda 2005 och senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet