Clara Aranda (SD), gruppledare för Sverigedemokraterna i region Östergötland och regionrådet Kaisa Karro (S) debatterade om besparingar och nyanlända inom vården. Foto: SVT// TT/Claudio Bresciani

Besparingar och sjukvård till nyanlända i fokus

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om papperslösa och nyanlända ska beviljas alla typer vård i region Östergötland, upptog en stor del av debatten mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna när de möttes i ännu en av SVT:s minidebatter inför valet. Ja säger (S) – nej säger (SD).

– Den styrande majoriteten anser att nyanlända och asylsökande ska ha tillgång till samma hälso- och sjukvård som våra länsinvånare i Östergötland, men det tycker inte vi, säger Clara Aranda (SD), gruppledare för Sverigedemokraterna i region Östergötland.

– För mig handlar det om människovärde och alla människors rätt till vård. Jag tycker beslutet att alla ska ha tillgång till vården är helt rätt, säger regionrådet Kaisa Karro (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Öst

Mer i ämnet