Samarbete över partigränserna

Uppdaterad
Publicerad

Den styrande majoriteten och det största partiet i oppositionen i Linköping konstaterar att Sverige och Linköpings kommun går igenom den största krisen i modern tid. Därför kommer politiska konflikter läggas åt sidan.

– Politik handlar om olika åsikter, olika perspektiv och olika övertygelse om vilken väg som är rätt för vårt samhälle, men politiken handlar också om ansvar, säger Niklas Borg, kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Moderaterna, i ett pressmeddelande.

– Vi vill vara med och hantera denna kris för att vi tillsammans, som kommun och med alla invånare, ska klara det här så bra som möjligt, säger Kristina Edlund, andre vice ordförande i kommunstyrelsen och gruppledare för Socialdemokraterna.

I pressmeddelandet står att fokus just nu ligger på att säkra samhällskritiska verksamheter, att se till att invånare i kommunen i behov av stöd och hjälp kan få det, samt att se till att barnomsorgen fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet