Tonårspojkar misstänks för sabotage efter bombattrapp

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 12 juni förra året som någon hade placerat ut ett bombliknande föremål i närheten av polishusets reception i Linköping. Nu överväger åklagare att åtala två tonårspojkar för sabotage. Det rapporterar Corren.

Händelsen inträffade bara fem dagar efter bombdådet på Ådalagatan – något som fick polisen att ta händelsen på extra stort allvar och ett stort område på Garnisonen spärrades av tills nationella bombskyddet kom till platsen. Avspärrningarna ledde stora konsekvenser för flera samhällsviktiga funktioner.

Hävdes efter sju timmar

Avspärrningarna kunde hävas efter sju timmar, efter att bombskyddet skjutit sönder föremålet som visade sig vara en Bombattrapp . Nu rapporterar Corren att två pojkar i 16-årsåldern är misstänkta för att ha placerat ut bombattrapen.

Linköping

– Jag kan bekräfta att förundersökningen angående händelsen i Linköping den 12 juni 2019 är avslutad och redovisad till mig. Jag kommer att fatta ett beslut i åtalsfrågan inom några veckor, säger Ola Björstrand, vice chefsåklagare till tidningen.

Enligt Corren vill chefsåklagaren inte uttala sig om tänkbara motiv och de både pojkarna misstänks för sabotage – ett brott som kan ge fängelse upp till fyra år för en vuxen person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet