Ledigheter som inte har grund i någon laglig rätt kommer vi nog att vara väldigt restriktiva med, säger Zilla Jonsson, Region Östergötlands HR-direktör. Foto: SVT/ Johan Nilsson TT

Vem får ledigt i jul i vården i Östergötland?

Uppdaterad
Publicerad

Hör här hur Region Östergötland planerar för julledigheterna i vården.

Regionens HR-direktör Zilla Jonsson håller tillsammans med ledningsgruppen fortfarande på med planläggningsarbetet för hur personalen ska jobba i jul.

– Och vi vet ju inte hur pandemin kommer att utveckla sig, så med reservation för det ska vi se till att den personal som inte har fått sina 20 lagstadgade semesterdagar tidigare i år, ska få det säger hon.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Oron för att den efterlängtade julledigheten ska brinna inne är stor bland personalen som jobbar i covidvården eller berörs av pandemiplanen, berättar Vårdförbundet.

– Ledigheter som inte har någon grund i någon laglig rätt kommer vi nog att vara väldigt restriktiva med, säger Zilla Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet